NYHETER 2007

NYHETER 2008

 

081207     Lämnade vi tillbaks Qurry så nu bor hon inte hos oss längre.

 

081206     Stora Stockholm åkte vi till och Qing blev BIR och senare BIG2. Jag fick äran att visa Faouziah's Eowin "Nova" och hon blev BIM och båda var nu kvalificerade till Crufts.

 

081122     Vi åkte till Hamar i NORGE på NORSK VINNARE 2008. Qing BIR och Qurry BIM och de fick titeln NV-08. Alma blev Bt2.

 

081108     Åkte vi till Herning I Danmark och ställde på NORDISK VINNARE 2008 och vi hade Qing, Qeylah och Alma med oss. Qing blev BIR och Qeylah levde upp i utställningringen denna gången och gjorde verkligen sitt bästa och tyckte det var roligt men det räckte inte. Hon är en liten dam som tycker det är tråkigt så vi visar henne inte så ofta. Alma fick inte CK. Qing blev BIG1 och senare BEST IN SHOW!!!!! Andra året i rad som han blir BIS på Nordisk Vinnare och det är det ingen annan som har gjort innan!!!!!

 

081102      Äntligen hemmaplan Växjö! Qing BIR och i gruppen blev han BIG4. Vi hade också Dynur med i Veteranklass för första gången och han har vi inte ställt på evigheter. Jag har aldrig sett han så lycklig och så pigg i utställningringen förut. Han tyckte det var jättekul och han var verkligen fin! Tyvärr så blev han bara BIMveteran jag tror att han hade tyckt att det hade varit skitkul att gå in i finalen. Helgen efter blev han tyvärr överkörd av tåget.... rådjur överkört och låg på rälsen... han hade rullat under hela tåget men han klarade sig men behöver rehab länge... så det blir nog inga mer utställningar för honom......

Dynur

 

081011      Nu blev det åka av till Sundsvall. Qing BIR och BIG1 och i finalen blev han BIS2!!!

 

081005      Vi ställde i Ungern på Vinthunsklubben och Qing blev BIR med CERT men det blev ingen placering i finalen denna gång.Qurry vann juniorklass och hon blev Ungersk Junior champion! Qing blev också UNGERSK CHAMPION!

 

081004      Vi åkte nu denna gången ända till Ungern och Europa Vinnare 08. Qing BIR med CERT och EUW-08! I gruppfinalen blev Qing BIG2! När vi skulle ut från gruppfinalen så bet en Chow-Chow honom i benet mitt i finalringen!! Han gick haltande ut på 3 ben och jag blev riktigt arg på den här männinskan och sa att hon skulle hålla sin hund borta från andra! Som tur var blev det inget märke men Qing tyckte inte det var roligt! Flera domare kom sedan fram och frågade hur det hade gått och det var ju skönt.Qurry blev 4 i juniorklass.Senare på kvällen ställde vi på Vinthunsklubben och Qing blev BIM med CERT och blev CLUB WINNER. Qurry vann juniorklass.

 

080914      Nu var det dags att åka till Sofiero. Qing BIR och Alma Bt2 med CACIB. Qing blev BIG2.

 

080913      Nu åkte vi söderut till vackra Helsingborg på Vinthundsklubben och Qing BIR och Alma BIM med CERT! Ingen placering i BIS denna gång.

 

080906      Vi var på vackra Öland och Qing BIR och Alma BIM med CERT! Qing blev BIG1 och i finalen så blev han BEST IN SHOW!!!!

 

080817     Åkte lite mer uppåt landet till Nyköping.Qing BIR och Alma fick CK men blev oplacerad i bästa tik.

 

080816     Vi var i Norrköping och ställde Qing och Alma. Qing BIR och Alma Bt2 med CERT igen! Qing blev senare BIG2.

 

080810     Nu hade vi åkt till Ronneby och vi hade Qing och Alma med oss. Qing blev BIR och våran lilla Alma blev BIM med CERT! Senare i gruppen blev Qing BIG2.

 

080809     Denna helgen var vi i Askersund Qing BIR med Robin i snöret och senare i gruppen blev han BIG5.

 

080726     Var vi i Ransäter. Qing blev BIR och Qurry Bt4. I gruppfinalen blev han BIG1 och slutade i finalen som BIS2!!!!

 

080719     Åkte vi till Köping och Qing blev BIR och Qurry Bt3 med Cert och Dehra Bt2. Qing slutade senare i finalen BIG 2 snyggt TRAVANDE.

 

080713    Idag var det vår Faraospecial. Qing blev BIR och BEST IN SHOW, Qurry blev Bt5 och Alma fich 1Hp.

 

080712    Färden gick till Lövudden där vinthundsspecialen skulle hållas. Qing blev Bh2 och Alma blev 3:a i sin klass med CK men blev inte placerad i Bt, Dehra blev Bt2.

 

080711    Åkte vi till Tvååker med Dehra. Hon blev BIR och blev slutligen BIG 4.

 

080706    Så blev det äntligen dags för WW-08. Som jag har väntat på att den här dagen skulle komma. Det var 66 st anmälda och man var ju helt klart nervös, så många faraoner har jag aldrig varit med om att det har varit, men kul att få se så många.Islänningarna trodde jag faktiskt att det skulle vara mer anmälda så jag blev lite besviken. Tyvärr kunde jag inte vara på två ställen samtidigt så jag fick lämna mina islänningar i händerna på Jocke och Robin. Gud vilken ångest jag hade.... islänningarna älskar sin matte ganska mycket så de är ganska svåra att ställa om det inte är jag som gör det. Jag räknade inte med någonting, Flibbi och Gisli fick bara Very Good (de är väl värda Excellent) och Junior blev kan man säga Bt2 med R-Cacib och det är jag mycket glad över även om det inte blev en WW titel. Jocke och Robin gjorde bra ifrån sig iallafall. Nu till faraonerna... Qurry fick Excellent men blev oplacerad i juniorklassen, men hon är sötast i världen ändå =), Dehra vann Öppenklassen med Excellent och fick slutligen R-Cacib. Qing gjorde precis som han skulle och slutade som BIR och fick äntligen den åtråvärda titeln World Winner 08! Jag hann pusta ut lite innan det var dags för final, det var en lång väntan innan vi fick springa in i finalringen. Vi sprang in och applåderna haglade och Qing blev helt exalterad och sprang på..... det slutade med att vi blev BIG 1!!!! Hade aldrig trott detta, åh vad jag var lycklig, kunde det bli bättre tro....och visst kunde det! Qing slutade som BIS 2 på WW-08!!!! WOW!!!!

TACK ALLA SOM HEJADE OCH HÖLL TUMMARNA PÅ MIN LILLA QING!!!!

                                                          Qing

 

080705    Blev Qing och jag inbjudna till att intervjuas i finalringen för att han blev Årets Hund 2007. Mycket nervöst.... jag blev helt kallsvettig men det gick över efter ett tag ;) Synd att inte Qing kunde prata =)

 

080702    Fick Qing och jag äran att vara med på invigningen av World Dog Show2008.

 

080628    Äntligen så kom vi iväg till Norge... Vi var i Oslo och Qurry blev BIM med CERT och Qing blev BIR med CERT och BIG 2 och han blev också Norsk Champion idag!

            Qurry (Foto: Simon)                            Qing

           

                                    Qing   (Foto: Simon)

 

080614    Var vi i Vårgårda och ställde ut på Vinthundsklubben.Vi hade lilla Alma med oss som inte har ställts ut så mycket hon fick 1 hp,Qurry blev Bt2 med Cert och Dehra blev BIM och slutligen Qing BIR. I finalerna så blev Qurry BIS 2 Junior och Alma blev inte placerad och Qing blev BIS 5. Man kan lugnt säga att det var en mycket blöt final...

 

080607   Åkte vi till Vänersborg,Qurry blev Bt2 med CERT igen och Qing BIM och Dehra BIR och BIG 1 och sen slutligen i finalen så blev hon placerad som BIS4.

 

080531   Vi åkte till Norrköping,Qurry blev bt4 med CERT och Qing BIR och sen BIG 2.

 

080524   Resan gick till Österbybruk denna dag,vädret var skönt med sol och värme. Denna dag ställde vi Gisli som blev Bh2 (han var inte road denna dag så han var inte värd mer och knappt det heller) sen hade vi Merlin med och han blev Bh4, det var bra men road var han inte =), Qurry blev Bt4 och jag visade Dehra till BIR och sen i gruppen blev hon placerad som BIG2.

 

                                                  Dehra BIG2

                    Dehra                                      Dehra

                     

080517   Hässleholm åkte vi till denna helg med Gisli och Qurry och Dehra. Gisli blev Bh2, Qurry Bt3 och Dehra BIR och slutade som BIG2.

                         QURRY                                                    DEHRA

 

080510  I Skara,Larv var vi den här gången och ställde Qing,Qurry och Gisli. Gisli blev BIR och det blev även Qing BIR och Qurry fick 1Hp. Faraodomaren hade öppen kritik, det är inte så ofta det händer och det tycker jag är synd. Iallafall så stämde det in det han sa på alla hundarna, och erkänner man inte sina fel och brister på sina egna hundar så tycker jag nog att man är illa ute....

I finalen så blev Qing BIG1 och slutade sedan som BIS2.

                                                        QING

 

080503  Gjordevi en liten tripp till Hilleröd i Danmark. Med oss hade vi Qing och Dehra.Qing blev BIR och Dehra Bt2. I finalen slutade Qing sedan som BIG2.

                 QING                                      DEHRA

 

080420  Åkte vi till Västerås. Gisli BIR sen ställde vi Qing och det här var första gången vi ställde lilla Qurry och hon skötte sig jättefint.Qing blev Bh2 och Qurry fick 1Hp. Jag kan nog säga att jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv som jag gjorde på den här utställningen, så jag har nog förlängt mitt liv med 100år tror jag. Jag visade Dehra till BIM.

 

080323  Vi var på "Lilla Stockholm". Resultatet blev att Gisli blev BIR och Junior BIM med sitt sista CACIB och hon blev därmed Internationell Champion! Jag fick äran att visa Dehra till BIR och BIG3.

                   

                                      Dehra

080216   Den här dagen kunde inte bli bättre... Vi var i Danmark i Odense. Qing blev BIR men oplacerad i gruppen.Det var 35 st islänngar anmälda,alltså många.... Nu har de börjat med FCI regler i Danmark så det är lite annorlunda att ställa ut nu, jag kan inte förklara för jag fattar knappt reglerna själv, men skit samma. Gisli var först ut av mina och han blev Bh2 med CERT och CACIB och blev därmed Dansk Champion!! Sen var det dags att ställa Junior och hon tog sig hela vägen till att bli BIM fick CERT och CACIB och blev också Dansk Champion!

Gisli har blommat ut som 4åring och Junior som 6åring.Jag har fått en ny liten "Qing", Gisli älskar också att visa upp sig, vem vet vad som händer...... Någon gång kanske domarna också kan börja att se islänningarna =)

 

     "Gisli" Dansk Champion                               "Junior" Dansk Champion

 

080105   SV-08 Uts. i Göteborg Qing BIR och SV-08. Vi hade också Embla och Junior med oss. Vi skulle ha haft med oss Gisli och Flibbi men ödet ville annorlunda...något som grämer mig något otroligt.Embla blev Bt5 med Robin som handler (otroligt stolt över min son som gjorde ett kanonjobb) Junior blev Bt3.Qing slutade som BIG2 denna dag.

Vi fick också denna dag ta emot priset iom att han blev Årets Hund 2007.

        

 

080104   Int. Uts. i GöteborgQing BIR, BIG1 och började året med att bli BEST IN SHOW. Att bli BIS på förra årets sista utställning och bli BIS på årets första utställning det är helt otroligt.

 

               BIG1                                       BEST IN SHOW

 

080103  Dags för årets första utställning och det var på vinthundsklubben i Göteborg. Qing BIR och slutade BIS3.

 

 

© Jenny Hall & Joakim Gustafsson •